BrightAnalytics gjør det mulig for oss å analysere tall raskere og oppdage utviklinger.

-Benoît Maerten, Adm. Dir.
"Vi pleide å ha tabeller fulle av tall. Nå ser vi visuelle diagrammer."
- Benoît Maerten, Adm. Dir.

Modules in use

Raskere beslutningstaking med visuelle rapporter

Vikarbyrå Jobmatch er i store endringer. Ikke bare handlet de med sitt gamle navn BIK Interim, tidlig i 2016 tok ledelsen selv tømmene etter et utkjøp. Temco-gruppen ble forlatt. I dag kan Jobmatch stå på egne ben, og lene seg på sin egen programvare, for sammen med oppkjøpet gjorde BrightAnalytics sin opptreden.

Etter et oppkjøp av hele Temco-konsernet ble det raskt klart at interim ikke lenger var et fokus i den nye selskapsstrukturen. Som sådan skapte ledelsen i BIK Interim sin egen fremtid, med interimkontor og nytt navn: Jobmatch. “Ærlig talt, beslutningen om å gjøre et oppkjøp med ledelsen ble tatt raskt. Vi kjenner alle potensialet til Jobmatch”, sier Hilde De Bont, som som COO eier Jobmatch med tre partnere.

Vikarbyrået har tolv fysiske filialer og to virtuelle. “I løpet av de siste tre årene har vi vært i en positiv flyt med omsetning som har økt fra 23 til 33 millioner euro. Vi tror på en fremtid gjennom organisk vekst og en utvidelse av våre tjenester. Bortsett fra interim, fokuserer vi også på andre HR-tjenester som f.eks. som utvelgelse og rekruttering, prosjektledelse og vurdering. Ved å sikte mot SMB styrker vi vår posisjon i en spesifikk nisje” – høres lovende ut.

Synlige utviklinger

I dette tilfellet betydde et nytt firmanavn også ny ledelse. En med raskere beslutningstakingsevner, takket være eliminering av hierarki og introduksjonen av økonomiske og operasjonelle rapporter via BrightAnalytics-plattformen. “Vi er fortsatt i en overgangsfase. Vår tradisjonelle rapportering vil fortsette en stund, men den nye programvaren vil tillate oss å analysere og oppdage utviklinger raskere. Både på kundenivå, marginer, omsetning, kundeporteføljer og kontorer”, sier Benôit Maerten, administrerende direktør i Jobmatch. Når denne fornyelsen finner sted, er troen og entusiasmen stor. “Målet var å få den nye strukturen i drift på hundre dager, inkludert det nye firmanavnet. Vi lyktes. Man kan kjenne en positiv svingning i alt. Det merker man også på staben. Våre Jobmatch-ansatte trives med å jobbe her, rotasjonen er veldig lav», sier Benoît.

KPI versus entreprenørskap

I dag oppdager kontorledere hos Jobmatch alle mulighetene til plattformen. Når alt er på plass, gis kontorledere begrenset tilgang til systemet. På sikt vil også budsjettene bli satt opp på grunnlag av de ferdige analysene. “Der du før måtte tolke tabeller fulle av figurer, ser du nå visuelle diagrammer. Dessuten ser vi umiddelbart resultater av kommersiell innsats. Det er slik vi stimulerer entreprenørskapet til de enkelte kontorene. Mer enn KPIer er entreprenørskap en del av vår forretningsfilosofi.”

Vil du vite hva BrightAnalytics kan bety?