"BrightAnalytics løsning så så god ut at det nesten umiddelbart ble bestemt å innlede et samarbeid."

-Maria Nilsson, finansdirektør
"Hos BrightAnalytics ser de problemer og løser dem. De svarer fort og er alltid villige til å hjelpe."
- Maria Nilsson, finansdirektør

Connectors in use

Modules in use

Rapportering fra forskjellige dimensjoner: det trenger ikke å være vanskelig

Å bytte til et nytt system eller et mer effektivt verktøy: det krever ikke alltid mye tid og energi. Det er det Maria Nilsson, finansdirektør i S-GROUP Solutions, oppdaget da hun bestemte seg for å stole på BrightAnalytics for bedriftens økonomiske rapportering. Siden den gangen har bedriften sanntidsinnsikt over alle tallene. En frisk pust.

Da BrightAnalytics først tok kontakt med Maria Nilsson, finansdirektør i S-GROUP Solutions, hadde bedriften nettopp blitt kjøpt opp av en ny eier, og var midt i overgangen til et nytt ERP-system. «Overgangen til det nye systemet krevde mye tid. Det var ikke mulig å jobbe med rapportering samtidig,» forteller Maria. «Jeg ba BrightAnalytics om å komme tilbake til meg på høsten. Og det gjorde de. På det perfekte tidspunktet: behovet for en ny, mer effektiv måte å rapportere på var større enn noensinne.»

Bestemte seg nesten umiddelbart

Til da hadde de alltid eksportert data fra ERP-systemet til Excel hos S-GROUP Solutions, for å starte redigering av dataene manuelt. Det var arbeids- og tidsintensivt, og Maria kunne bare rapportere tall én gang i måneden. De manglet innsikt i sanntid. «Da BrightAnalytics presenterte løsningen sin for oss, var jeg overbevist med en gang. Oppkjøpet og endringen av ERP-systemet hadde krevd mye tid og energi. BrightAnalytics ‘plug-and-play’-løsning så så god ut at det nesten umiddelbart ble bestemt å innlede et samarbeid. Jeg snakket med en søsterbedrift som hadde en lignende løsning, men det kunne bare kobles til deres spesifikke ERP-system. Etter at jeg rådførte meg med revisoren vår og sammenlignet priser, valgte vi BrightAnalytics.»

Maria la spesielt merke til at tallene kunne sees fra forskjellige vinkler og dimensjoner i BrightAnalytics-plattformen: for hele selskapet, etter omsetningstype, etter avdeling eller kunde… «Vi jobber litt annerledes enn andre selskap: vi ser ikke på omsetning etter kunde, men omsetningstype. Se for deg, for eksempel, omsetning for lisenser (med forskjellige undertyper), for vedlikehold, for konsulentvirksomhet. Det krevde litt arbeid å sette det opp i vårt nye ERP-system, men hos BrightAnalytics var det enkelt å få til. I tillegg kommer det at det genereres en oppdatering hver ettermiddag, at du kan oppdatere manuelt, og dermed ha tall i sanntid,» fortsetter hun.

Én dag spart hver måned

I dag bruker Maria økonomirapporteringsmodulen spesielt, inkludert for å rapportere månedsresultater og månedsregnskap. «Det er fantastisk at det nå har blitt så enkelt å gjøre. Jeg tror jeg tjener en hel dag med tid hver måned. I tillegg kan vår daglige leder nå se på tallene selv, uten å være avhengig av meg til det.» Lederne til konsulentene og salgsavdelingen har også direkte tilgang. «Fordi det funker så intuitivt trenger folk ikke mye forklaring. Det er fort i gang med det. Av og til for fort,» ler Maria, «da kommer det spørsmål, fordi jeg fortsatt må gjøre noen endringer på tallene. Men det viser at de liker å benytte seg av muligheten til å slå opp ting selv.»

Om det var enkelt å koble til S-GROUP Solutions ERP-system? Hun rister på hodet. «Men det var ikke på grunn av BrightAnalytics. Det fine er at de løste problemet. Jeg trengte ikke å gjøre noe som helst. Hos BrightAnalytics ser de problemer og løser dem. Det syns jeg er fantastisk. Servicen er også helt rå. De svarer fort og er alltid villige til å hjelpe. Jeg er imponert.»

Neste trinn: driftsrapportering

Etter å bare ha jobbet med BrightAnalytics i seks måneder, er Maria så entusiastisk at hun tok initiativet til å snakke om mulighetene til driftsrapporteringsmodulen. «Med de vil vi være i stand til å forvalte og overvåke salgsavdelingen vår bedre. Se, for eksempel, for deg tallene per konsulent osv. Og kanskje kan vi også koble til vårt CRM-system for å få innsikt i prosjekter i løypa. På den måten kan vi enklere anslå vår årsomsetning. Jeg ser fram til å oppdage ytterligere muligheter i programvaren.»

logo flower

Fordelene med BrightAnalytics ifølge S-GROUP Solutions:

  • Sanntidsinnsikt over tall takket være daglige oppdateringer
  • Mulighet for manuelle oppdateringer
  • Én dag spart hver måned
  • Innsikt i tall fra forskjellige dimensjoner
  • Intuitivt system
  • Serviceorientert og løsningsorientert team

Lurer du på hva BrightAnalytics kan gjøre for deg?

S-Group_Logo

Om S-GROUP Solutions

S-GROUP Solutions er et svensk produksjonsselskap som spesialiserer seg på utvikling av bedriftsorienterte IT-løsninger for svenske kommuner, vann- og avløpsleverandører og Lantmäteriet. Deres egenutviklede GEOSECMA for ArcGIS har blitt essensiell for over halvparten av kommunene i Sverige. Det er basert på verdens mest brukte GIS-plattform ESRI Incs ArcGIS. 

S-GROUP Solutions er en del av Addnode Group. Addnode Group er en selskapsgruppe som kjøper opp, driver og utvikler banebrytende bedrifter som digitaliserer samfunn, med visjonen om å levere teknologi for en bærekraftig framtid.