Takket være rapportene fra BrightAnalytics kan vi bedre overvåke ytelsen til nettstedene våre, fange opp tilleggsarbeid og viderefakturere det.

-Dries Devroe, Finansdirektør
"Vi kan ikke legge igjen et problem på en byggeplass. Et selskap som vårt må være på ballen. Takket være BrightAnalytics kan vi."
- Dries Devroe, Finansdirektør

Modules in use

Omsetning, kostnader og margin per verft med et enkelt klikk

Bedrifter i byggebransjen trenger ofte en prosjektrapport i tillegg til en økonomisk, for å følge opp byggeplasser tett. Dette gjelder også den ledende totalpartneren for byggeprosjekter Verhelst Group fra Oostende. De bestemte seg for å bytte all rapportering til BrightAnalytics. Resultatet? Innsikt i kvadrat.

Da Dries Devroe, finansdirektør i Verhelst Group, ble vist en demo av BrightAnalytics av en annen finansdirektør, ble han umiddelbart fascinert. “Faktisk gikk vår rapportering veldig vanskelig på det tidspunktet,” begynner han. «Vi er et ledende, progressivt, familieeid entreprenørselskap med seks kompetanseområder og totalt 15 bedrifter. Det kreves finansiell og konsolidert rapportering, samt prosjektrapportering. Dette er en rapport om Verhelst Aannemingen-sidene, som fungerer som grunnlag for de månedlige diskusjonene med våre stedsledere. Inntil nylig ble dette gjort via Excel og QlikView , hvor det var et rapporteringslag som gjorde koblingen til vår regnskapspakke KPD . Denne rapporteringen ble imidlertid aldri ordentlig utviklet, og selv etter mange forsøk kunne vi ikke få den fikset. Da jeg så den visuelle kraften og brukervennligheten til BrightAnalytics , bestemte jeg meg for å sette meg rundt tegnebrettet igjen, og starte fra bunnen av med et hvitt ark.”

Belgisk regnskap som grunnlag

Etter å ha spurt noen BrightAnalytics-referanser om deres erfaringer med verktøyet, bestemte Dries seg. “Du vet, å få en demo er alltid morsomt og hyggelig. Du får se de beste funksjonene og funksjonaliteten, og alt er fint og fancy. Å stille spørsmål ved referanser gir et mer ærlig bilde. Men alle jeg snakket med var begeistret for verktøyet. Mindre enn en måned senere var BrightAnalytics i gang», fortsetter han. “Vi startet med standardproduktet: finansiell rapportering. Dette gjorde at et godt produkt umiddelbart var på bordet. Alt fungerer perfekt, spesielt når vi ønsker å klikke oss gjennom og zoome inn på finanskontoer, analytiske kontoer, fakturaer … Det er alt mulig. Det er en stor fordel at BrightAnalytics er et belgisk selskap, med belgisk regnskap som grunnlag. Du kan se det i alt: betegnelser, klassifiseringer …”

Raskt knyttet til KPD

I utgangspunktet ble prosjektrapporteringen fortsatt gjort via Excel, men Dries bruker nå også BrightAnalytics til dette formålet. «Det handler om en ekstra P&L, drevet av den analytiske kostnadstypen. Hver side har en resultatregnskap og en siterapport som vi kan følge opp alt fra A til Å i detalj og fra nært hold. Dette er viktig, fordi en byggeplass er et åpent miljø med mange parametere som kan påvirke vår effektivitet. Vi bruker rapportene fra BrightAnalytics i våre månedlige møter med steds- og prosjektledere. Dette lar oss overvåke ytelsen bedre og fange opp tilleggsarbeid slik at vi kan fakturere det. Per anlegg, per prosjektleder og per anleggsleder har vi full oversikt over omsetning, kostnader og margin.”

Var det ikke vanskelig å knytte BrightAnalytics til KPD for dette formålet? “Det ordnet seg på et blunk. En av fordelene til BrightAnalytics er at det er en godt utviklet organisasjon med en kommersiell avdeling, et backoffice osv. Når du stiller et spørsmål, får du svar i løpet av en dag. De er veldig fleksible. Og det er det et selskap som vårt trenger i dag. Vi må kunne reagere raskt. Vi kan heller ikke la problemer på en side ligge.”

Innsikt i opprinnelsen til det konsoliderte resultatet

For konsolideringen av tallene fikk Verhelst Group laget en rekke ekstra konsolideringsrapporter i tillegg til standard konsolideringsverktøy, avhengig av konsolideringsmetoden som ble brukt for deres 15 selskaper. “Disse rapportene ble skreddersydd for oss, og lar oss få ytterligere konsolidert innsikt i ytelse. Vi har definert fire grupper av aktiviteter – entreprenørvirksomhet, resirkulering, maskineri og overhead – og dette gjør oss i stand til å utgjøre både delkonsolideringen og konsolideringen for hele konsernet . Dette gir oss blant annet innsikt i opphavet til resultatene våre. Det fungerer så greit at vi nå er på et punkt hvor det blir mulig å konsolidere hvert kvartal.”

Ville Dries på sin side anbefale verktøyet til andre? “Absolutt. Fordi det er så enkelt og intuitivt å bruke, og det er rimelig. Den har også morsomme funksjoner: du kan legge til kommentarer, dele synspunkter med kollegene dine. .. Du kan også føle den vest-flamske mentaliteten til selskapet bak kulissene. Det er ‘poer’ i det, som vi sier. Det gjør de bare. Dessuten fortsetter de å investere i teknologi og folk. På den måten vet du som kunde: Jeg har alltid den siste utviklingen tilgjengelig.”

logo flower

Fordelene for BrightAnalytics i henhold til Verhelst Group:

 • Snel i gang
 • Informasjon raadplegen gaat supersnel
 • Hælen er fleksibel
 • Liten sjanse for feil
 • Intuïtivt bygget, en purre finner du lettere på vei inn
 • Stor organisasjon, noe som gjør det kontinuerlige organisasjonen

Vil du vite hva BrightAnalytics kan bety?

 • Hvem er BrightAnalytics?

  BrightAnalytics er et dynamisk og voksende teknologiselskap. Målet vårt er å hjelpe organisasjoner med å effektivisere ledelsesrapporteringsprosessene sine. Hold deg oppdatert på et forretningsmiljø i endring, og oppnå rask og bærekraftig vekst!

 • Hvorfor bruke BrightAnalytics som finansdirektør?

  Vår rapporteringsplattform genererer strategiske rapporter slik at du som finansdirektør får mer tid til å tolke tall.

 • Kobler BrightAnalytics til pakken min?

  Du finner en liste over alle våre koblinger på https://www.brightanalytics.no/integrasjoner/.