BrightAnalytics hos Laracon

For noen måneder siden registrerte vi oss for Laracon, den årlige konferansen til Laravel-rammeverket der BrightAnalytics er utviklet: en utmerket mulighet til å lære av erfaringene til andre som jobber i rammeverket.

Vi startet onsdag tidlig: klokken 4 dro vi til flyplassen for å rekke flyet. Siden Laracon startet på torsdag, var dette en ideell mulighet til å fordype oss fullt ut i kulturen i Madrid. Vi tok en tur med hopp-på-av-bussen og utforsket Madrids viktigste monumenter og besøkte Real Madrid fotballstadion, hjemmet til en av de mest kjente fotballklubbene i verden. Vi hadde en vakker panoramautsikt over toppen av stadion, definitivt et varig inntrykk!

På torsdag dro vi til Laracon for en hel dag med foredrag fra folk i Laravel-samfunnet. Agendaen inkluderte en rekke presentasjoner som spenner fra beste koding og sikkerhetspraksis til å lage visuelt tiltalende applikasjoner.

Noen høydepunkter vi ønsker å dele:

  1. Freek Van der Herten, kjent foredragsholder og utvikler i Laravel-samfunnet, startet konferansen. Hans firma Spatie er ansvarlig for utviklingen av mer enn 200 pakker. Han ga innsikt i vesentlige deler av en applikasjon for å holde den så enkel som mulig, samtidig som alle viktige funksjoner ble beholdt. Dette er spesielt en utfordring med store applikasjoner hvor flere jobber i/på den samtidig.
  2. Foredraget «The Laravel Core – Demystify The Beast» handlet ikke så mye om de ulike funksjonene i rammeverket vårt, men mer om den interne logikken bak. På grunn av Christoph Rumpel forstår vi nå kjernen i Laravel bedre. Ifølge ham gjør det å kjenne rammeverket ditt til en bedre utvikler. Og hvorfor er det så viktig? Å kjenne rammeverket gjør feilsøking enklere.
  3. Nuno Maduro ga oss en flott, engasjerende diskusjon om å skrive effektiv PHP-kode. Han sammenlignet programmering med kjøring: Defensiv programmering betyr å anta at andre vil gjøre feil, noe som betyr å vurdere alle risikoer. Akkurat som defensiv kjøring! Interessant hvis du starter med programmering.
  4. Vi lyttet til Antti Rössi, den etiske hackeren, zoome inn på hvordan en Laravel-applikasjon kan hackes og hvordan vi kan forhindre at det skjer. Han introduserte oss for alle de forskjellige typene angrep som hackere kan bruke for å få tilgang til applikasjonen din, inkludert XSS-angrep, CSRF-angrep, SQL-injeksjon og så videre. Nøkkelbudskapet her er å tenke som en hacker for å finne de beste løsningene.

I tillegg til tapas og drinker hadde vi mye hjernemat, for eksempel om applikasjonsdesign i sanntid og bygging av multi-tenant applikasjoner. Et siste besøk på Faro de Moncloa ga oss en fantastisk utsikt over byen Madrid, helt fantastisk! Du vedder på at vi fanget byens skjønnhet, men vi var enda mer glade for å dele og sette ut i praksis all innsikten vi fikk på PHP-konferansen i Laracon.