Med noen få klikk konverteres vårt økonomiske resultat til en driftseiendomsrapport.

-Thomas De Moor, Finanskontrollør
"Vi jobber med to helt forskjellige regnskapspakker, men likevel klarer BrightAnalytics å fange all den informasjonen i ett enkelt bilde."
- Thomas De Moor, Finanskontrollør

Connectors in use

Modules in use

Prosjekt-, eiendoms- og finansrapportering i ett

Rapportering på årsbasis: for utvikler og investor Alides er det ikke tilstrekkelig. I tillegg til årstall ønsker de også å kunne følge resultatene per prosjekt og per bygg. Inntil nylig klarte de seg med sine to regnskapspakker og en håndfull Excel-ark. Men etter hvert som selskapet begynte å vokse kraftig, ble etterspørselen etter en effektiv rapporteringsløsning større enn noen gang.

“Å få klarhet i tallene. Det var vårt største behov da vi gikk på jakt etter et finansiell rapporteringsverktøy”, starter Thomas De Moor, økonomikontroller. “Fordi vi er både investor og utvikler jobber vi med to regnskapspakker, som utvikler seg i ulik hastighet. Dessuten består Alides av rundt 25 selskaper. Inntil nylig har vi hovedsakelig brukt Excel for rapportering. Informasjon fra de to regnskapspakkene ble fulgt opp i separate ark. Det var knapt et helhetlig bilde, bortsett fra én stor konsolideringsøvelse per år. Dette måtte endres: vi ønsket å ha tallene raskt tilgjengelig. Etter råd fra vår IT-leverandør tok vi kontakt med BrightAnalytics, og etter en demo av verktøyet, bestemte vi oss umiddelbart for å gå for det.”

Driftsegenskapsrapportering

I dag produserer BrightAnalytics ikke bare en finansiell rapport med årsresultatene per selskap, men også en eiendomsrapport per bygg og en prosjektrapport. “Det siste hjelper oss med å spore budsjettet for nye utbygginger,” fortsetter Thomas. «Et utviklingsprosjekt involverer ofte flere selskaper, og ledetiden er vanligvis flere år. Alides har vokst enormt den siste tiden, og vi fortsetter å vokse. Derfor har god og effektiv prosjektovervåking blitt avgjørende. BrightAnalytics gir oss innblikk i resultatene og budsjettene per år, men også i prosjektbudsjettene, som vi slipper forestillingen om tid litt for. Med noen få klikk blir våre økonomiske resultater konvertert til operativ eiendomsrapportering.”

Tidsvinnende per kvartal

Den største merverdien til BrightAnalytics, ifølge Thomas og hans kollega Liselot Van Campe (også finanskontroller), er at all denne informasjonen er tilgjengelig på en enkelt plattform. ” Vi kan se og overvåke alle utviklingsselskaper så vel som alle operatørselskaper på ett sted , forklarer Liselot. “Og vi kan gjøre det på et mer detaljert nivå enn før. Som et resultat bruker vi mye mindre tid på å produsere tall, og vi har mye mer tid til å analysere dem. Per kvartal gir dette seg flere dagers tid lagret, for ikke å snakke om mye lavere risiko for feil I dag flyter informasjonen ut av systemet Så snart bestillingen er gjort ser du det i rapporteringen Før måtte vi vente opptil ti minutter før prosjektet rapporten ble satt sammen, mens den nå er på skjermen på en brøkdel av et sekund.”

Kobles til enhver regnskapspakke

Med veksten av selskapet legger Alides jevnlig til nye selskaper, mens andre forsvinner. Hvordan stemmer dette med BrightAnalytics? “På et slikt tidspunkt er det nødvendig med en kort intervensjon fra BrightAnalytics,” sier Thomas. “Det har imidlertid alltid gått veldig greit. Den store fordelen er at de kan koble til mange systemer veldig raskt. Vi jobber for eksempel med det skybaserte Business Central på den ene siden, og med Netika på den andre, som gjør det. ikke kjøre i skyen. To helt forskjellige pakker, og likevel klarer BrightAnalytics å fange all den informasjonen i ett enkelt bilde.”

Også for IT-analfabeter

Fordi det benyttes et fast mønster for rapportering, er det dessuten ensartethet i måten selskapet håndterer tall på. «Som økonomisjef gir spesifikke tilgangsrettigheter deg kontroll over hvem som får se hvilke tall. Dessuten kan disse brukerne konsultere, men ikke endre. Fleksibiliteten til Excel til å endre felt eller formler selv er ikke der, og det er en fordel. IT-analfabeter kan fort komme i gang med verktøyet også», sier Liselot.

Sterk kundeservice

I mellomtiden oppdager selskapet gradvis alle slags andre rapporteringsmuligheter. “Vi hadde kartlagt mye på forhånd, men nå som vi jobber i den nye pakken, oppdager vi hva annet som er mulig. Vår ledelse og styret spør i økende grad om tall og de vil ha dem raskere. Hvis vi ikke Ikke vet umiddelbart hvordan man skal takle noe, vil BrightAnalytics sitte ved tegnebordet og foreslå hvordan vi kan løse det. Det er flott: de tenker med oss, sier Thomas.

Thomas og Liselot synes samarbeidet går bra. ” De er veldig raske til å svare, og vi kan alltid nå noen. Hvis vår kontaktperson ikke kan hjelpe oss, får vi beskjed om at de vil komme tilbake til oss – og de gjør det effektivt. Det er ikke en situasjon hvor man tar et tall og så bare må vente og se, noe som er vanlig innen IT. De vet hva de vil, hva de kan, kommuniserer veldig åpent om det og er alltid villige til å tenke med. Det er en virkelig styrke. Og det er ikke som om kontoen deres begynner å kjøre hver gang jeg tar telefonen. Det er ikke snakk om timeregning. Takk og lov for det.”

logo flower

Fordelene med BrightAnalytics ifølge Alides:

  • Brukervennlig, også for IT-analfabeter
  • Enorme tidsbesparelser
  • Rask og effektiv rapportering
  • Glatt kobling med ulike systemer
  • Utmerket service

Lurer du på hva BrightAnalytics kan bety for deg?