BrightAnalytics-plattformen gir enorme tidsbesparelser og reduserer risikoen for feil til et minimum.

-Kris Van den Houte, finansdirektør
"Takket være kartleggingen på forhånd snakker vi i dag alle samme språk på tvers av selskapene."
- Kris Van den Houte, finansdirektør

Modules in use

3 regnskapspakker, 1 finansiell rapporteringsverktøy

Da H2O Group, HYE ble stiftet i 2019, uttrykte aksjonærene umiddelbart ambisjonen om å profilere de 13 selskapene som tilhører holdingselskapet som ett sterkt konsern fra nå av, også på finansielt nivå. Uansett hvilken regnskapspakke datterselskapene jobber med – Centric, Exact eller Navision – kobler de alle sammen med BrightAnalytics for finansiell rapportering. Og det har gjort arbeidet mye enklere.

«Alle selskaper i H2O Group er aktive innen hydraulikk, konstruksjon og shipping», starter Kris Vandenhoute, finansdirektør og medaksjonær. «Hvert selskap har sitt eget regnskapsverktøy: for byggevirksomheten bruker vi Centric, for shipping bruker vi Exact, og for alle andre selskaper Navision. Før holdingselskapet ble opprettet, ble den økonomiske ytelsen til hvert datterselskap sett separat i Excel. Det var ingen reell følelse av å tilhøre en gruppe. Vi ønsket å endre det fra dag én.»

Sømløs tilkobling

Etter å ha deltatt på en demo hos BrightAnalytics, ble H2O Group hekta. «Det faktum at BrightAnalytics kunne koble til alle våre regnskapsverktøy var avgjørende for oss. Dette gjorde at vi kunne rapportere på tvers av selskapene. Og jeg må si: de tre koblingene fungerer perfekt, med et lite unntak her og der. Dette skyldes vanligvis ikke BrightAnalytics, men ERP-pakken vår. I slike tilfeller informerer BrightAnalytics oss før vi i det hele tatt har innsett at kontakten ikke fungerer, hvoretter problemet løses veldig raskt.»

Tolkningen av tall på tvers av selskaper er mye enklere for H2O Group, fordi de alle er kartlagt på samme måte. «Ikke alle bestiller på samme måte», forklarer kontrolløren Kristel Beck. «Men takket være kartleggingen vi gjorde på forhånd, filtreres forskjellene riktig i BrightAnalytics’ rapportering. Som et resultat snakker vi alle samme språk i dag, på tvers av selskapene, når det kommer til tall.»

Konsolidert rapportering

H2O Group gikk til og med et skritt videre: de ønsket også at verktøyet skulle gjøre det enkelt å konsolidere, forklarer Kris. «Det at de konsoliderte tallene nå kommer direkte fra pakken sparer oss for mye tid. Dessuten reduserer det risikoen for feil til et minimum. Vi kan nå sette opp budsjettene våre på både selskaps- og konsolidert nivå. Takket være BrightAnalytics, vi kan også overvåke konsernets likviditet.»

Med tiden ønsker de til og med å bruke BrightAnalytics for driftsrapportering. «Flere av våre selskaper har analytiske rapporter som måler operasjonell ytelse, for eksempel for å overvåke byggeplasser. I dag genereres disse rapportene fortsatt av en annen programvare, men i fremtiden ønsker vi å integrere dem i BrightAnalytics. Vi vil gjøre dette så snart som mulig. ettersom vi har god oversikt over finansiell rapportering, sier Kris.

Innspill til forhandlinger

I mellomtiden, takket være plattformen, ser H2O Group allerede etter synergier innen oppkjøp for sine ulike datterselskaper. «BrightAnalytics har konfigurert en ekstra modul, skreddersydd til våre behov. Dette gjør at den sentrale innkjøperen vi nylig har rekruttert til å filtrere informasjon på tvers av selskapene, helt ned til leverandørnivå, kategorier av råvarer og materialer. Dette gir ham gylden informasjon . Vi kan sammenligne priser, forhandle bedre og bedre følge opp kjøp. Systemet er veldig fleksibelt i så måte. Kostnaden for pakken er også forsvarlig, da vi kan finjustere den til de tingene vi anser som viktige.»

Til slutt føler H2O Group seg også beroliget av BrightAnalytics med hensyn til selskapets videre vekstambisjoner. «Når vi foretar oppkjøp, vet vi: Uansett hvilken pakke som brukes i selskapet vi kjøper opp, uansett hvordan det opererer, vil BrightAnalytics tillate oss å integrere den veldig raskt og enkelt i konsernrapporteringen vår.»

Tips fra H2O Group / HYE

«Kartleggingen tok mye tid, men beviser sin verdi,» sier Kristel. «Vi sørget for at dette ble gjort likt for alle våre selskaper, slik at alle kostnadsregnskaper kunne sammenlignes på tvers av selskaper på lik linje. Dette var en engangs og tidkrevende øvelse, men det bærer absolutt frukter. Så lag sikker på at du gir nok tid til dette.»

logo flower

Fordelene for BrightAnalytics i henhold til HYE:

  • Eén verktøy, 13 bedrifter
  • Brukervennlig plattform
  • Kwalitativ og rask service
  • Enorme timeswinst: konsoliderte tall kommer direkte fra verktøyet
  • Kans op feilen til et minimum herleid

Vil du vite hva BrightAnalytics kan bety?