Vi kan nå til og med belaste arbeidskostnader per sted. Dette var aldri mulig før, for i Excel var det ingen måte å starte på.

-Bieke Labeeuw, økonomisjef
"Vi taper ikke tid på å samle inn tall, men kan sette i gang med en gang. Det er til syvende og sist det som interesserer aksjonærene."
- Bieke Labeeuw, økonomisjef

Connectors in use

Modules in use

Nettstedsrapporter? Det trenger ikke være vanskelig.

Da BrightAnalytics kontaktet Isocab Construct , var det på det perfekte tidspunktet: Selskapet spesialiserte seg på isotermiske konstruksjoner var bare ute etter en mer effektiv måte å rapportere på. Og spesielt for oppfølging av nettstedene deres. BrightAnalytics lyktes i å knytte til selskapets ERP-pakke og Venezias regnskapspakke.

“Vi har jobbet med BrightAnalytics siden 2021,” begynner Bieke. “Jeg må innrømme at dette er fordi de kontaktet oss selv (ler). De har gode referanser, så jeg sjekket dem ut. Fordi BrightAnalytics er personlig, får hvert selskap naturlig nok det det spesifikt trenger. Men da vi mottok en online demo , så jeg umiddelbart fordelene for selskapet vårt. På det tidspunktet var vi på utkikk etter en bedre måte å rapportere på, ikke så mye for den månedlige generelle rapporteringen, men hovedsakelig for prosjektrapporteringen vår per nettsted. Kundene jeg kontaktet bekreftet for meg at de var sterke i dette.”

Playstation for økonomiske talenter

Særlig aksjonærene fant muligheten for prosjektrapportering avgjørende for å velge BrightAnalytics, men Bieke var også veldig entusiastisk i rollen som økonomisjef. «Jeg så umiddelbart at jeg hadde å gjøre med Playstation i min bransje her,» sier hun. “Alt er pent presentert, det er brukervennlig, og jeg kan tilpasse vår interne rapportering slik vi pleide å gjøre i Excel. Fantastisk for en med yrket mitt. Da vi fortalte BrightAnalytics hva vi ønsket å kunne få ut av systemet, de fortalte oss med en gang at dette definitivt var gjennomførbart.”

Forbindelse med andre pakker

For å finjustere den operasjonelle rapporteringen av viktige KPIer per byggeplass, måtte BrightAnalytics koble til Lean Interactions, ERP-programmet til Isocab Construct og Venezias regnskapspakke. Det gikk uten store anstrengelser. “Å gjøre etterberegninger per sted pleide å være veldig vanskelig”, forklarer Bieke. “Vi måtte eksportere tre Excel-er fra regnskapsprogrammet vårt, og derfra prøve å beregne resultatet for ett nettsted. Det var en helvetes jobb, og vi tapte mye tid på å prøve å få all data fra systemet for hver prosjekt. Dessuten måtte vi alltid spørre oss selv om alt var riktig, fordi det var stor risiko for feil. I dag flyter dataene lett fra Lean Interactions og Venezia inn i BrightAnalytics-programvaren.”

Dette sparer selskapet for enormt mye tid. “Vi kaster ikke bort tid på å samle inn tall, men kan begynne å jobbe med dem umiddelbart og trekke konklusjoner. Det er til syvende og sist det som interesserer aksjonærene”, forklarer Bieke. “I tillegg kan vi enkelt klikke oss videre til detaljene, helt ned til nivået på salgs- eller kjøpsfakturaen. Vår virksomhetsleder gjør nå også selv raske søk i systemet, og noen prosjektledere har til og med innsikt i egne prosjekter, og vi kan også enkelt klikke oss videre til detaljene, helt ned til nivået på salgs- eller kjøpsfakturaen. slik at de kan overvåke dem bedre.”

Prosjektberegning i detalj

Isocab Construct jobber også med Geodynamikk, et program som registrerer timene som arbeiderne har jobbet. Fordi BrightAnalytics også er koblet til denne pakken, er prosjektkalkylen nå gjort ned til minste detalj. “I regnskap ser jeg bare de totale kostnadene for våre arbeidere og ansatte. Takket være forbindelsen med BrightAnalytics kan vi nå belaste lønnskostnadene per nettsted. Vi har aldri gjort det før; det var ingen måte å gjøre det i Excel . Dessuten viser BrightAnalytics også automatisk oppføringer utenfor balansen for beholdning og fakturaer som skal mottas per prosjekt.”

Egen referanse

I fremtiden ønsker Bieke å oppdage alle plattformens muligheter. “Akkurat nå får jeg de åpenbare tingene ut av det, men jeg kan gjøre mye mer med det. Jeg har ikke tid til å optimalisere det ytterligere. Snart vil jeg prioritere det. Jeg liker det: det er fortsatt muligheter. Og hvis vi fortsatt ønsker å programmere spesifikke ting, kan vi det.”

I mellomtiden får hun selv telefoner fra selskaper som vurderer å jobbe med BrightAnalytics. “Neste uke har jeg til og med et møte med et byggefirma som vil utveksle ideer om det. Kanskje jeg lærer mer og oppdager nye muligheter”, avslutter hun entusiastisk.

logo flower

BrightAnalytics-fordelene ifølge Isocab Construct:

  • Enkel sideovervåking
  • Klikk deg frem til minste detalj
  • Enorme tidsbesparelser: tall kan analyseres umiddelbart
  • Muligheten for feil redusert til et minimum
  • Mange muligheter
  • Svært dyktige programmerere
  • Hyggelig samarbeid og smidig kommunikasjon

Lurer du på hva BrightAnalytics kan bety for deg?

Isocab Construct_logo

Om Isocab Construct

Isocab Construct fra Vest-Flandern lyktes i å bli referansen innen – som navnet tilsier – isotermiske konstruksjoner og dører, kondisjonerte høyhus og tak- og veggkledning. Direkte eller som underleverandør for entreprenørselskaper innen industribygg. Kvalitet, innovasjon og utmerket service er av største betydning for dem. Blant annet av denne grunn anser de det som viktig å kunne overvåke hvert nettsted nøye. Og det tar BrightAnalytics seg av.