Utfordringen med å forenkle kaoset i Excel? Absolutt gjorde det!

-Gilles Desmet, Produkt & Finans
Stas testimonial
"Regnskapspakkene til våre utenlandske filialer, med andre valutaer, ble raskt integrert."
- Gilles Desmet, Produkt & Finans

Connectors in use

Modules in use

Ulike regnskapspakker og valutaer på én plattform

STAS produserer tilhengere for kunder over hele Europa. Selskapet opplevde sterk vekst, med ekspansjon i utlandet. Ulike regnskapspakker og valutaer gjør datainnsamling og analyse svært kompleks. Derfor var selskapet på utkikk etter en brukervennlig paraplyplattform for analyse av økonomiske og operasjonelle data. Seks måneder etter implementeringen av BrightAnalytics går rapporteringen som smurt.

Utfordringen

STAS lager tilhengere med ulike alternativer tilpasset kunden. Ved å gjøre det svarer den til de nåværende behovene til landbrukssektoren, byggesektoren og resirkuleringsindustrien: et eksempel på belgisk produksjon som setter standarden for produsenter over hele verden. Deres følelse av innovasjon og høye kvalitetsstandarder gir resultater, ettersom selskapet har bygget et sterkt forhandlernettverk over hele Europa.

Etter mer enn 100 år og 3 generasjoner bekreftet STAS i 2015 sin sterke posisjon med nye avdelinger i Tyskland og Romania.

Excel utgjorde kjernen i rapporteringen ved STAS. Med de utenlandske filialene kom andre valutaer og regnskapspakker inn i blandingen. Arbeid med regneark ble uholdbart. På grunn av dette var selskapet på utkikk etter en raskere og enklere plattform for ledelsesrapportering.

Tilnærmingen

Jakten på en brukervennlig plattform brakte STAS til BrightAnalytics. “For oss var det det perfekte valget umiddelbart,” sier Gilles Desmet, ansvarlig for produkt og finans. “For eksempel var en konverteringsmodul fra euro til rumensk lei tilgjengelig. Det praktiske problemet løste seg selv.”

Dessuten var regnskapspakken fra Romania et nytt system for BrightAnalytics. Likevel klarte utviklerne å integrere pakken uten problemer. “Oppstarten der gikk knirkefritt, til tross for den komplekse situasjonen.”

Resultatene

Seks måneder etter implementeringen har STAS allerede merket den positive effekten av BrightAnalytics i den daglige driften. “Vi har en oppdatert og oversiktlig oversikt over nettstedene våre å sammenligne. I administrasjonskomiteene tolker vi dem enkelt ved å bruke visualiseringene i dashbordet. Utfordringen med å forenkle Excel har absolutt lyktes.”

Både økonomisk og operasjonell styring er drevet av analysene. En større budsjettøvelse følger ved utgangen av regnskapsåret. Dette inkluderer en dypere analyse av KPIene. “Med BrightAnalytics kan vi finne informerte forklaringer på unormale resultater, for eksempel under- eller overbudsjettering.”

Funnene

BrightAnalytics har forvandlet rapportering hos STAS fra et nødvendig onde til et hendig verktøy. Det inkluderer for de som ikke har økonomisk kunnskap. Gilles Desmet: “Tidligere fylte vi alle ut Excels søndag kveld for en ny arbeidsuke. Dette resulterte i feil og konflikter i de forskjellige versjonene. Nå unngår vi skrivefeil og fokuserer helt på å tolke dataene. BrightAnalytics er en sterk hjelp til risikostyring, fra små bedrifter til veldig store.”

logo flower

Fordelene med BrightAnalytics ifølge STAS:

  • Tilgjengelig hvor som helst via Internett
  • Intuitiv tolkning av figurene
  • Last inn nye data med ett klikk
  • Enkel rapportering og rask analyse
  • Sammenslåing av ulike regnskapspakker og valutaer

Lurer du på hva BrightAnalytics kan gjøre for deg?