Teknologipioneren Jurgen Ingels investerer i BrightAnalytics

Minos Capital, investeringsfondet til Jürgen Ingels og Stefan Dierckx, investerer i BrightAnalytics.

Minos Capital, investeringsfondet til Jürgen Ingels og Stefan Dierckx, investerer i BrightAnalytics. Den belgiske oppstarten bruker visuell programvare for å gjøre kompleks finansiell rapportering mulig i sanntid. Investeringen og spesielt erfaringen til Minos Capital åpner dørene for sterk vekst.

pressemelding

Hooglede / Sint-Katelijne-Waver – 4. oktober 2017 –
Jürgen Ingels har funnet øyensten. Med sitt investeringsfond Minos Capital blir han aksjonær i BrightAnalytics. Grunnleggeren av Clear2Pay og Smartfin Capital investerte tidligere med Minos Capital i blant annet Silverfin. BrightAnalytics fra Vest-Flandern oversetter økonomiske og operasjonelle tall i sanntid til visuell og tilgjengelig informasjon. “BrightAnalytics samler alle data fra en bedrifts ERP-pakke med alle regnskapsdata. Analysen er umiddelbar og brukervennlig. Dette gir ledere, styremedlemmer eller til og med ansatte den riktige innsikten for de beste beslutningene til enhver tid,” forklarer Olivier Seynhaeve, en av de tre grunnleggerne av BrightAnalytics.

Smarte penger

Bemerkelsesverdig for et teknologiselskap har BrightAnalytics vært lønnsomt siden det første året. “Kapitaltilførselen fra Minos Capital er smarte penger,” legger medpartner Merijn Demuynck til. “Etter tre år med utvikling er produktet vårt på toppnivå. Nå må vi erobre markedsandeler i Belgia og Europa. Erfaringen, kontaktene og rådene til en IKT-guru som Jürgen Ingels er av enorm verdi i dette.”

Økende betydning av rapportering

Valget for BrightAnalytics er helt i tråd med fintech-strategien til Minos Capital og Jürgen Ingels. Investeringen kommer etter tidligere samarbeid mellom Minos Capital og BrightAnalytics. “Sanntidsrapportering i finansielle organisasjoner eller komplekse forretningsstrukturer blir stadig viktigere. BrightAnalytics gjør tall transparente og skaper oversikt i sanntid. Den direkte analysen av operasjonelle og økonomiske tall er avgjørende for strategiske beslutninger,” sier Ingels, som ble stemt frem. Årets IKT-person i 2015.

Merverdi

“Virksomheten er å erobre markedsandeler i Belgia og Europa. Erfaringen, kontaktene og rådene til en IKT-guru som Jurgen Ingels er av enorm verdi i dette.”
Merijn Demuynck, medgründer

BrightAnalytics fokuserer på alle sektorer og bransjer. “Jo mer kompleks forretningsstrukturen er, jo større merverdi har BrightAnalytics,” sier medgründer Lode Bogaert. Plattformen har en bred belgisk kundeportefølje – fra HR-tjenester til entreprenørselskaper og investeringsfond – og har også startkunder i Nederland, Tyskland og Irland. I år vil milepælen på 1 million euro omsetning nås. Kapitaltilskuddet går hånd i hånd med en rekrutteringsrunde; i år ser BrightAnalytics etter 3 programvareutviklere for å styrke teamet.

Om BrightAnalytics

BrightAnalytics er en belgisk oppstart fra Hooglede. Med software-as-a-service kombinerer plattformen alle selskapets økonomiske og operasjonelle data i sanntid til et tilgjengelig og visuelt dashbord for raskere og mer informerte strategiske beslutninger. Startet i 2014, har i dag 7 ansatte og en omsetning på 1 million euro med kunder i Belgia, Nederland, Tyskland og Irland.

http://www.brightanalytics.no

Om Minos Capital

Minos Capital er et investeringsselskap som hjelper unge teknologiselskaper å vokse i Europa. Minos Capital investerer veldig tidlig i pre-seed- og seed-finansieringsrunder av selskaper innen finansteknologi, cleantech, programvare og big data. Porteføljeselskaper inkluderer Projective, Qpinch og Silverfin. Minos Capital ble grunnlagt i 2012 av Jurgen Ingels (ex Clear2Pay, SmartFin Capital, B-Hive) og Stefan Dierckx (Projective).

www.minoscapital.eu