Konsolidering på månedlig basis? Det er mulig!

Oppdag hvordan vår partner VGD satte fart i konsolideringen hos Vivaldis Interim.

Vivaldis Interim er en viktig nisjeaktør på vikarmarkedet. Etter overtakelsen av en tysk gruppe av vikarbyråer, måtte forretningsprosessene vokse i takt med det. Vår partner VGD CFO Services tilbød dem veiledning og erfaring for å optimalisere deres økonomiske rapportering.

Mot ensartet, pålitelig og rask finansiell rapportering

“På grunn av vår fortsatte vekst, var visse systemer ikke lenger tilstrekkelige for en organisasjon av vår størrelse,” forklarer Walter Deprins, Group CFO i Vivaldis. “På grunn av de ulike nye selskapene og holdingselskapene i vår gruppe, ble den økonomiske delen mer kompleks med forskjellige regnskapspakker, nye systemer og eldre systemer. Som et resultat ble BrightAnalytics raskt valgt til å konvertere de økonomiske og operasjonelle dataene fra disse forskjellige systemene. til pålitelig rapportering på en automatisert og enhetlig måte.”

Profesjonaliseringen av økonomiavdelingen gikk enda lenger. Inntil nylig har Vivaldis outsourcet konsolideringen av tall til en ekstern organisasjon. Siden dette er en arbeidskrevende øvelse, ble konsolidering kun gjort en gang i året. Alt for lite til å kunne bytte raskt og ta avgjørelser. Vivaldis ønsket mer eierskap over disse økonomiske prosessene.

VGD som en erfaren samarbeidspartner

“Vi var på utkikk etter en partner med grundig finansiell og strukturell kunnskap,” fortsetter Walter Deprins. “En partner som snakket vårt språk og hadde erfaring med ledelse og lovpålagt rapportering. BrightAnalytics anbefalte VGD.”

Philippe Van den Bossche, CFO Services Manager i VGD: “Vivaldis ønsket å konsolidere seg på månedlig basis. Derfor måtte vi finne en måte å automatisere og fremskynde disse konsolideringene. Spesielt for elimineringene mellom selskapene, den mest arbeidsintensive delen, det var viktig at rapporteringen gikk raskere. Sammen med Vivaldis jobbet vi fram automatiseringen og finpusset rapportene. Slik kan de nå analysere og tolke tallene raskere.”

Bygge de riktige måleverktøyene for strategiske beslutninger

Fra disse månedlige konsolideringene kom det ytterligere kravet om et klart og enhetlig syn på kontantstrømmen til Vivaldis-gruppen.

Walter Deprins: “I vår sektor må du kunne forutsi godt. Interimssektoren er alltid en av de første som kjenner trendene i markedet. Positive trender, men også negative. Så vi trenger gode måleinstrumenter for å være i stand til å ta viktige strategiske beslutninger om investeringer, for eksempel. I en moden organisasjon som vår må vi virkelig være på ballen. Takket være en kontantprognose som leveres raskt og pålitelig, kan vi gjøre det.”

Starten på ytterligere optimalisering

Den månedlige konsolideringen gjorde at Vivaldis ønsket å gjennomgå andre forretningsprosesser også. “Noen ganger er arbeidet ditt 70% ferdig, men for de neste 30% må du stille spørsmål ved de tidligere prosessene og se om de kan forbedres”, forklarer Walter Deprins.

Philippe Van den Bossche: “Vi jobbet tett med Walter og hans kolleger. Dette gjorde at vi raskt kunne implementere forbedringer og oppnå raske gevinster i visse prosesser. De grunnleggende spørsmålene vi stilte oss selv var alltid de samme: “Med hvilken informasjon kan aksjonærer og ledelse vurdere strategien og ytelsen til Vivaldis? Og hva er den mest effektive måten å få den informasjonen på?’”

«VGDs erfaring på dette området var et av de mest avgjørende elementene i samarbeidet for oss», avslutter Walter Deprins. “Philippe og teamet hans tenkte sammen med oss og stilte de riktige spørsmålene sammen med oss. Takket være deres veiledning var vi i stand til å bevege oss veldig raskt og lage handlingsplaner.”

 

Kilde: VGD, https://blogbe.vgd.eu/nl/optimaal-beheer/cfo-services/case/snelle-efficiente-financiele-rapportering-bij-vivaldis-interim , 22. oktober 2019

Akkurat som Vivaldis, hold fingeren på pulsen med BrightAnalytics og forutse trender i tide.

Når det gjelder rapportering, tilbyr BrightAnalytics en løsning som gir en 360° oversikt over organisasjonen din. Vil du lære mer om løsningen vår? Registrer deg for et av våre webinarer eller be om en demo .