Økonomiledere bruker ikke tiden sin på regneark

4 grunner til at finansledere bruker 73 % av tiden sin på å analysere data.

En studie fra PWC (Finance Effectiveness Benchmark Study 2021) bekrefter at finansledere i dag spiller en mer fremtredende rolle enn noen gang i å ta strategiske beslutninger – både økonomiske og operasjonelle . Faktisk bruker toppfinansledere i dag opptil 73 % av tiden sin på å analysere data og den resulterende «handlingsbare innsikten».

Det er en stor forskjell i forhold til for noen år siden. På det tidspunktet viste studien at finansielle profiler var 47 % engasjert i analyser, og ytterligere 53 % i innsamling av data. En tydelig dreining for økonomi mot forretningstenkning, som gir mer merverdi for bedriften.

4 grunner til at finansledere bruker 73 % av tiden sin på å analysere data

1. Regneark er lite intuitivt å bruke.

En gjennomsnittlig bruker kan bygge grunnleggende formler, lage diagrammer og også pivotere. Men for andre funksjoner henvender flertallet seg raskt til den «avanserte regnearkhelten» til selskapet som gjør magien. Ikke bare ikke veldig brukervennlig, men også lite innsiktsfullt.

En rapporteringsplattform som BrightAnalytics er intuitiv å bruke for alle, økonomisk trent eller ikke. Ledelsesrapporter bygges opp fra din forretningsstrategi: klare og forståelige for alle.

2. Regneark og menneskelige feil går hånd i hånd.

En liten skrivefeil, formelfeil eller feil valg av dataområde kan raskt produsere en foss med feil resultater. Hvem ønsker å ta strategiske beslutninger basert på tall som er vanskelige å verifisere? Enten merker du ikke engang feilen, eller så bruker du timevis på å feilsøke for å finne nålen i høystakken.

I et rapporteringsverktøy blir all data som automatisk hentes fra for eksempel regnskaps-, ERP- eller CRM-systemer systematisk gjennomgått helsesjekker. Topp pålitelighet.

3. Krasjsikre regneark er ikke oppfunnet ennå.

Jo mer du vokser, jo større blir datavolumet og jo mer komplekse formler. Som et resultat reagerer regnearkene mer og saktere. For å unngå krasj slettes ofte historiske tall, men dette fører også til at historiske referanser går tapt.

Regnearket er fleksibelt, men smidig for vekst er ikke en funksjon ved det. Jo mer ambisiøse vekstplanene dine og jo mer mangfoldig organisasjonsstrukturen din blir, jo mer vil du dra nytte av en plattform for ledelsesrapportering. BrightAnalytics viser både historiske data og resultatene av mange komplekse strukturer på en organisert og oversiktlig måte, som dekker hele organisasjonen eller filtrert etter enheter, forretningsenheter, provinser og mer .

4. Regneark er snart dinosaurer.

Til slutt kommer vi inn på datainnsamling. Å holde rapporter oppdatert i regneark er ofte en tidkrevende, manuell prosess, og du er avhengig av ulike avdelinger for å få ferske tall. Når du har fått alle dataene, er tallene historie. Så du fortsetter å oppdatere rapportene dine i siste liten fra FinalReport og FinalReport_v1 til Final Report_v10-update og til og med FinalReport-v11-finalB.

 

BrightAnalytics tilbyr en løsning

BrightAnalytics gir alle som trenger det én riktig, oppdatert versjon av sannheten med ett klikk . De samme pålitelige tallene for alle som:

  • Handlingsbar innsikt som du kan ta ledelsesbeslutninger på. Akkurat som Codit : de bruker BrightAnalytics som en styringsmekanisme i ledermøter.
  • Fører til besparelser på kort sikt. Sigarprodusenten J. Cortes oppdaget for eksempel en gigantisk vannlekkasje nesten umiddelbart, på grunn av en påfallende økning i kostnadene.
  • Til og med øke salget ditt. Hos Serax analyserer salgsrepresentanter på veien hele historien til en forhandler på bare ti minutter. Så all verdifull informasjon er alltid tilgjengelig!

Spar tid med automatisering

Som økonomileder, for å frigjøre mer tid til de oppgavene som gir størst verdi for din organisasjon, er automatisering av økonomioppgaver det opplagte valget. Se imidlertid ikke starten på dette som for storslått. Start i det små, bli stor.

Bytt ut den manuelle, xls-baserte ledelsesrapporteringen med den automatiserte og svært pålitelige tilnærmingen til en rapporteringsplattform som BrightAnalytics. Det vil hjelpe deg å raskt få riktig innsikt, som du også enkelt kan dele med alle interessenter via en spesielt brukervennlig rapporteringsplattform med tydelige rapporter og dashboards.

Vil du vite mer? Oppdag hvordan plattformen vår fungerer .