"Vi trenger absolutt sikkerhet for at selskapet vi jobber med holder alt oppdatert og nøyaktig. Det er nettopp dette BrightAnalytics tilbyr oss."

-Erik Rothman, Deputy CFO
OpenInfra_Erik_bewerkt
"BrightAnalytics gjør akkurat som det lover, både når det kommer til kundestøtte og til kjernen av systemet.
"
- Erik Rothman, Deputy CFO

Connectors in use

Modules in use

Intuisjonens kraft

Open Infra styrker veksten med BrightAnalytics 

Sverige-baserte Open Infra, spesialisert på utplassering og drift av fibernettverk i Sverige, Tyskland, Storbritannia og USA, så at den jevn veksten ble hemmet av mye manuelt og tidkrevende arbeid innen finans. Takket være den svært intuitive BrightAnalytics-plattformen er fibergiganten drevet til å fortsette veksten med tillit til data, rapporter og konsolidering. Visefinansdirektør Erik Rothman forklarer hvorfor. 

Open Infra, etablert i 2008 i nærheten av Sveriges hovedstad Stockholm, bygger, forvalter og utvikler fiberinfrastruktur for husholdninger, bedrifter og kommuner i Sverige, Tyskland, Storbritannia og USA. Selskapet vokser i et raskt tempo, og er i dag den tredje største aktøren i Sverige. Som ofte er tilfellet med raskt voksende selskaper, følger bruken av deres økonomiverktøy samme vekstrate. Erik Rothman, assisterende finansdirektør: «I dag har vi 25 selskaper i porteføljen vår, som bruker fire forskjellige regnskapssystemer: Fortnox, Datev, Xero og Quickbooks. Når det kommer til å konsolidere og rapportere alle disse forskjellige datasettene, har vi historisk jobbet innenfor Excel. Det innebar mye manuelt arbeid og mange risikoer, og vi har ikke råd til feilmarginer.»

Føl deg trygg 

Da Open Infra traff taket, søkte de etter en strategisk partner for å gjøre overgangen til en bærekraftig og automatisert løsning for konsolidering og rapportering. Rothman: «I februar 2022 kom vi i kontakt med BrightAnalytics’ kontor i Sverige. Lucas Carette forklarte oss mulighetene til BrightAnalytics og en måned senere signerte vi avtalen. Kort tid etter ble alle regnskapspakkene våre integrert i BrightAnalytics plattfrom.» Dette ville ha vært en del arbeid å gjøre, ettersom mange konserninterne transaksjoner måtte kartlegges. «Heldigvis ble det meste av dette arbeidet utført av BrightAnalytics, og jeg kunne enkelt dobbeltsjekke alt for å føle meg trygg.» Open Infra bruker for det meste modulene for rapportering og kontantstrøm: relativt grei, noe som antyder at Rothman nå føler seg komfortabel nok til også å la kollegene fra regnskap begynne å bruke systemet. Målet er å ha nøyaktige månedlige konsolideringsrapporter.

Kjentverdig for Open Infra er ‘sjelefreden’ som tilbys av BrightAnalytics. Eller, som Rothman sier: «Vi trenger absolutt sikkerhet for at selskapet vi jobber med holder alt oppdatert og nøyaktig. Det er nettopp dette BrightAnalytics tilbyr oss. I vårt konsolideringsarbeid tar vi en ‘zero-fault’- tilnærming.»

Ettersom systemet er fullt oppe og går, tar Rothman et første tilbakeblikk på det. «Jeg ser tre hovedgrunner til å bruke BrightAnalytics,» forklarer han. «For det første er platfformen veldig intuitiv. For det andre er det veldig enkelt å gå ned, helt til de underliggende fakturaene. Og for det tredje er systemet perfekt når det kommer til å kartlegge og konsolidere interkonserntransaksjoner

Årlig rapport 

Det neste steget som Open Infra vil ta med BrightAnalytics-plattformen er den årlige rapporteringen. «Jeg ser virkelig frem til å bruke BrightAnalytics for å kjelpe oss med å lage vår årsrapport», sier Rothman. Den årlige rapporteringen er i svenske kroner, men som Erik forklarer, håndteres ulike valutaer enkelt innenfor styringsplattformen.

Rothman er veldig fornøyd med BrightAnalytics, både når det kommer til kundestøtte og til kjernen av systemet. «En venn av meg jobber i Fastum, et eiendomsselskap, og jeg fortalte ham om BrightAnalytics. Angivelig må entusiasmen min ha vaert inspirerende, for Fastum begynte å bruke BrightAnalytics også.»

logo flower

Fordelene med BrightAnalytics ifølge Open Infra:

  • Nøyaktig og oppdatert
  • Troverdig
  • Veldig intuitiv og brukervennlig
  • Rask implementering
  • Kobles til alle systemer

Lurer du på hva BrightAnalytics kan gjøre for deg?

Open infra logo

Om Open Infra

Svenske Open Infra bygger, forvalter og utvikler fiberinfrastruktur for husholdninger, bedrifter og kommuner. Med en omsetning på rundt 100 millioner SEK er de den tredje største aktøren i Sverige i dag. Selskapet har 25 juridiske enheter i Sverige, Tyskland, Storbritannia og USA.